SOTTO VOCE

voor de ledenpagina van Sotto Voce KLIK HIER

 

Wie kent er niet de prachtige Engelse koormuziek.  Vaak gezongen door Jongenskoren met mooie toga´s aan en engelenstemmen, in prachtige oude kerken.  Muziek die geschreven werd door componisten als Thomas Morley, John Dowland, Thomas Weelkes, Henry Purcell. Om een paar van de bekendste te noemen. De Engelsen gingen zorgvuldig om met hun muziek, en dat is voor ons nu een geluk, want er is ontzettend veel bewaard gebleven. Niet alleen in de kerken klonk deze mooie muziek. Ook in huiselijke kring werd veel muziek van deze componisten gezongen. In plaats van te Netflixen, zochten vrienden en familie elkaar op om gezamenlijk rond de tafel te zingen uit koorboekjes. Bundels vol (voor die tijd) eigentijdse liedjes; over lust en liefde, bedrog en leed, natuur en weemoed, drank en roddels

Het projectkoor Sotto Voce gaat zich dit jaar (van oktober 2020-mei 2021) bezig houden met deze muziek. Het zijn Catches (de luchtige 3-stemmige canons die alle componisten in die tijd schreven), Madrigalen en Anthems.

We gaan het dit jaar een beetje anders doen dan voorgaande jaren. Ten eerste richten we ons niet op één componist, maar op een groepje componisten tegelijk. Eigenlijk richten we ons op een stijlperiode uit één land. En we geven niet meteen een heel kant en klaar programma met muziek wat dan in mei 2021 af moet zijn, maar bouwen ons programma geleidelijk uit tot een concertwaardig geheel. Zo zijn we flexibel en wordt het comfortabel halen van de eindstreep ons doel.

De repetities zijn in dorpshuis De Hoeksteen in Noordlaren (t/o de kerk) van 10.45-12.00; zonder pauze. Als de maatregelen weer soepeler worden, kunnen we de tijd verlengen en een pauze inlassen.

Geef je dus gauw op, en zegt het voort!!! Als er vragen zijn kun je  mailen naar

wilmadevries58@gmail.com

Maart 2019 in de Bartholomeuskerk Noordlaren Schützproject 12 Geistlicht Gesänge

De sopranen nemen het ervan na het concert in Noordlaren